Kotlety siekane z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie kotlety na obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół fileta z kurczaka
    30 dag pieczarek
    20 dag sera żółtego
    Sól lub wegeta
    Pieprz mielony
    Papryka słodka mielona
    Natka pietruszki
    1 jajko
    3 łyżki mąki pszennej
    Olej lub margaryna
    1 cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety siekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na margarynie lub oleju poddusic pieczarki pokrojone w plasterki wraz z cebulką. Doprawić wedle uznania pieprzem, sola, można dodać listek laurowy i ziele angielskie.
    W osobnym naczyniu zetrzeć ser żółty na tarle o dużych oczkach a następnie dodać pokrojony w kostkę filet z kurczaka.
    Następnie dodać przestudzone uduszone pieczarki, jajko oraz mąkę.
    Całość doprawić delikatnie pamiętajac że ser żółty jest już słony i wcześniej dodane pieczarki.
    Wszystko wymieszać dokładnie i uformować dłońmi zgrabne kotleciki.
    Układać na dobrze rozgrzanej patelni.

Porady

Można dodać wedle uznania 1 łyżkę majonezu do mieszanki oraz paprykę świeża pokrojoną w kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować