Kotlety siekane

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na siekane kotlety z piersi kurczaka w cieście serowym z papryką, pieczarkami i koperkiem. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki z czubkiem tartego żółtego sera
    2 łyżki mąki
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu
    1 łyżka pokrojonej czerwonej papryki
    1 łyżka pokrojonego koperku
    1 pieczarka
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju - do smażenia warzyw
    olej do smażenia
    1 płaska łyżeczka soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki curry
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Majonez Ser

Kotlety siekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety siekane 1. Przyprawy wsypujemy do miseczki, mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kosteczkę. Posypujemy przyprawami ( 1 łyżeczkę zostawiamy do ciasta), mieszamy. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarkę i czosnek kroimy w kosteczkę, koperek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone warzywa i pieczarki przesmażamy na oleju. Do miski wkładamy jajka, przyprawy, majonez, tarty ser, mąkę, jogurt i mieszamy. Dodajemy przesmażone warzywa i wkładamy pokrojone mięso, koperek, mieszamy i smażymy placuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować