Kotlety selerowe

4.99 (145 ocen)

Zdobywca nagrody

Jestem emerytowaną nauczycielką. Przepis na niskokaloryczne i oryginalne kotlety dostałam od córki, która jest wegetarianką.

Składniki:

  • ● seler
    ● szklanka płatków owsianych
    ● jajko
    ● cebula
    ● 1/2 bułki
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 100 g pestek słonecznika
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz
    ● kostka rosołowa
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.99 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety selerowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez
    praskę, cebulę kroimy w kostkę.
    Selera myjemy, obieramy
    iście ramy na tarce o dużych
    oczkach. Bułkę namaczamy.
  • 2. Cebulę i czosnek podsmażamy
    na oleju. Wsypujemy seler,
    lekko podsmażamy i odstawiamy
    do ostudzenia.
  • 3. Do 250 ml wrzącej wody
    wsypujemy płatki, chwilę gotujemy
    i studzimy. Do da je my seler,
    bułkę, jajko, słonecznik
    i pokruszoną kostkę rosołową.
    Doprawiamy i mieszamy.
  • 4. Formujemy kuleczki, obtaczamy
    w bułce tartej, lekko
    spłaszczamy i smażymy na
    złoty kolor. Podajemy z ziemniakami
    i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować