Kotlety schabowe zapiekane z majonezem, marchewką porem,cukinią i serem

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przygotowałam odwróconą delikatnie podsmażoną i pieczoną w piekarniku wersję schabowego.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże kotlety schabowe
    3 plastry sera
    6 łyżek ketchupu
    3 łyżki majonezu
    1 cukinia
    1 por
    2 małe marchewki
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Kotlety schabowe zapiekane z majonezem, marchewką porem,cukinią i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety delikatnie rozbić tłuczkiem. Moje były duże, więc spokojnie mogłam je przekroić na pół. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
    Kotlety podsmażyć delikatnie z obu stron na patelni na odrobinie oleju.Następnie
    Pora pokroić w krążki - tylko białą jego część,a marchew obrać i razem z cukinią zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Na każdym kotlecie rozsmarować łyżeczkę ketchupu, posypać porem i cukinią,posmarować pól łyżki majonezu i posypać marchewką.
    Piec 20 minut w temperaturze 170°C.Moja wersja podania jest z sałatką.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować