Kotlety schabowe z siemieniem lnianym

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To chyba jedne z najbardziej popularnych kotletów na naszych stołach. Częściowo wyparte przez filety kurczaka, od jakiegoś czasu powracają do łask. Dla nas idealne są te z kością i nie rozbite. No i oczywiście, smażymy tylko na smalcu.

  • 6 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe z kością
    500 ml mleka 3,2%
    2 cebule
    5 łyżek mąki
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    5 łyżek bułki tartej
    2 łyżki brązowego siemienia lnianego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe z siemieniem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety schabowe z siemieniem lnianym 1. Kotlety nakłuwamy, nacieramy solą i pieprzem, marynujemy w mleku z dodatkiem cebuli. Najlepiej to zrobić dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy.
    Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu.
    Smażymy na rozgrzanym smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować