Kotlety schabowe z serem z piekarnika

4.5 (141 ocen)

Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne schabowe, polecam ten przepis. Nie jest skomplikowany, a kotlety zupełnie inne niż zazwyczaj.

Składniki:

  • 500 g schabu - 6 kotletów ( 3 porcje)
    3 plastry kiełbasy chorizo lub ostrej salami (lub tyle aby przykryć plaster mięsa)
    kilka plastrów cheddara
    3 ostre papryczki marynowane (opcjonalnie)
    3 łyżki majonezu
    pietruszka
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe z serem z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety - 6 sztuk. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem.
  • image-27rywt4 2. 2. Położyć obok siebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem.
  • 3. 3.Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz.
  • 4. 4.Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano.
  • 5. 5. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C na 45 minut. Podawać natychmiast. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Chorizo Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować