Kotlety schabowe z serem z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety - 6 sztuk. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem.
2.2. Położyć obok siebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem.
3.3.Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz.
4.4.Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano.
5.5. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C na 45 minut. Podawać natychmiast. Smacznego!
Komentarze