Kotlety schabowe z kapustą pekińska

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna, "inna" wersja schabu.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 jajka
    ½ kapusty pekińskiej
    bułka tarta
    sól, pieprz
    musztarda
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    olej do smażenia

Kotlety schabowe z kapustą pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy, solimy, pieprzymy i odstawiamy.
  • 2. Kapustę drobno siekamy, dodajemy odrobinę musztardy, śmietanę i doprawiamy do smaku.
  • 3. Na każdym plastrze mięsa układamy porcję kapusty i zwijamy roladki. Jajko lekko ubijamy widelcem i zanurzamy w nim mięso. Następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy