Kotlety schabowe z jabłkami panierowanymi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Odświeżony przepis na tradycyjne schabowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    2 kwaśne jabłka
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 łyżki mleka
    1/2 łyżeczki imbiru w proszku
    1/2 łyżeczki kolendry i 1/2 łyżeczki ziela angielskiego utłuczonych w moździerzu
    sól
    olej do smażenia (dużo!)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Kotlety schabowe z jabłkami panierowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbijamy, z obu stron, tak aby nie porobić dziur.. Jajko to rozkłócamy z mlekiem, solimy odrobinę. Mieszamy bułkę tartą z imbirem, gałką i kolendrą. Dodajemy szczyptę soli.
    Jabłka obieramy, kroimy w plastry i wycinamy kółeczka pośrodku,pozbywając się w ten sposób gniazd nasiennych.
  • 2. Mięso panierujemy w jajku i bułce i smażymy po ok 3,5 minuty z każdej strony. Jabłka również panierujemy i smażymy po ok 1,5 min z każdej strony.
  • 3. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować