Kotlety schabowe w marynacie octu winnego

0 (0 ocen)

  • 50 min

Aromatyczny schab ze śliwkami , wyjątkowo smakuje. Idealny na obiad z ziemniakami

  • 50 min

Składniki:

  • 80 dkg schabu z kością
    15 dkg suszonych śliwek
    1 szklanka bulionu wołowego z kostki
    1 łyżka cukru
    10 dkg margaryny
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    sól.pieprz
    kucharek
    Marynata:
    1 marchew
    1 cebula
    1 szklanka octu winnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe w marynacie octu winnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vw3k2j 1. Schab pokroić na plastry z kością
  • image-20oijmb 2. Ułożyć w naczyniu płaskim. Marchew i cebulę pokroić w plasterki. Warzywami poprzekładać kotlety , zalać octem winnym, pozostawić na 12 godz
  • image-0vt5r74 3. Śliwki moczyć w zimnej wodzie przez około 10 min. Osączyć i ugotować w bulionie z cukrem.
  • image-1gmw3wk 4. Mięso wyjąć z marynaty (marynatę zachować). Kotlety usmażyć na oleju wymieszanym z margaryną na złoty kolor, przyprawić solą,przyprawą i pieprzem.
  • image-1sw91ec 5.
    Usmażone kotlety wyjąć z patelni. Na pozostały na patelni tłuszcz wlać marynatę i bulion ze śliwkami, gotować. Połączyć ze śmietaną, podgrzać razem. Ciepłe kotlety ułożyć na półmiski, obłożyć sliwkami i polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować