Kotlety schabowe w marynacie

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mięsa w marynacie odkryłam stosunkowo niedawno, ale zdążyły już na stałe zagościć w moim domowym menu. Najczęściej serwuję je na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    mąka do panierowania
    tłuszcz do smażenia

    Marynata jogurtowa:
    300 ml jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
    1 roztarty ząbek czosnku
    2 liście laurowe
    6 ziarenek pieprzu
    łyżka koncentratu pomidorowego
    starta skórka z cytryny
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety schabowe w marynacie 1. Jogurt mieszamy z przyprawami (imbir, papryka, czosnek, liście laurowe, ziarenka pieprzu) i koncentratem. Dodajemy skórkę cytrynową, sól i pieprz.
  • Kotlety schabowe w marynacie 2. Steki polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin.
  • Kotlety schabowe w marynacie 3. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso osączamy z marynaty, ale jej nie spłukujemy. Kotlety panierujemy w mące i smażymy z obu stron, aż będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować