Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

4.5 (192 ocen)

Tak przygotowane kotlety są delikatne i soczyste .

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych

    1 duża cebula

    ok. 500 ml mleka

    przyprawa do mięsa wieprzowego

    2 jajka

    ok. 1/2 szklanki bułki tartej

    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe umyć , delikatnie rozbić .

    Oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego .

    Cebulę pokroić w piórka , przełożyć do miski z kotletami i zalać mlekiem .

    Odstawić na ok.12 godzin .

    Po tym czasie mięso opanierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na rumiano .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować