Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

  • wyświetlono: 1120 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowane kotlety są delikatne i soczyste .

077

Składniki

5 kotletów schabowych

1 duża cebula

ok. 500 ml mleka

przyprawa do mięsa wieprzowego

2 jajka

ok. 1/2 szklanki bułki tartej

masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli

  • 1. Kotlety schabowe umyć , delikatnie rozbić .

    Oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego .

    Cebulę pokroić w piórka , przełożyć do miski z kotletami i zalać mlekiem .

    Odstawić na ok.12 godzin .

    Po tym czasie mięso opanierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na rumiano .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką moczona w mleku

Dodane przez: Joanna Kryla

Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką moczona...

Znienawidzona przez przedszkolaków...

i surówką z kiszonej kapusty

Dodane przez: dosismakolyki

Wątróbka moczona w mleku

wspomnienie dzieciństwa

Karkówka w mleku i cebuli

Dodane przez: patunia1987

Karkówka w mleku i cebuli

Pyszna karkówka marynowa w mleku...

Przed

Dodane przez: czerwona1990

Schab z pasta pomidorową i serem moczony...

Alternatywa dla klasycznego schabowego...

Soczysty schabowy w mleku i cebuli

Dodane przez: Konto nieaktywne

Soczysty schabowy w mleku i cebuli

Soczysty schabowy w mleku i cebuli

Schab/schabowe pieczone w mleku

Dodane przez: Di bloguje

Schab/schabowe pieczone w mleku

Bardzo lubię kawałki schabu pieczone...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE