- 2 woreczki wyżu ugotowanego
- 1 jajo
- 100 g żółtego sera tartego
- 2 ząbki czosnku zmiażdżonego
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
- 1 łyżeczka majeranku
- sól, pieprz
- bułka tarta - wg uznania (do farszu, by miał odpowiednią konsystencję, ale i również do panierowania, jeśli chcemy)
Kotlety ryżowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i formujemy kotleciki.
1. Smażymy na złoto bez panierowania w bułce (dodajemy ją tylko do farszu, by kotlety miały odpowiednią konsystencję).
2. Smażymy na złoto kotleciki panierowane w bułce tartej (dodajemy również do farszu, by miały odpowiednią konsystencję).
Porady
Do farszu czasami dodaję też pieczarki uprażone z cebulką.
Komentarze