Kotlety ryżowo-serowe

4.48 (200 ocen)

  • 15 min

Szybkie, syte i pyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 woreczki wyżu ugotowanego
    - 1 jajo
    - 100 g żółtego sera tartego
    - 2 ząbki czosnku zmiażdżonego
    - 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
    - 1 łyżeczka majeranku
    - sól, pieprz
    - bułka tarta - wg uznania (do farszu, by miał odpowiednią konsystencję, ale i również do panierowania, jeśli chcemy)
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ryżowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie i formujemy kotleciki.
    1. Smażymy na złoto bez panierowania w bułce (dodajemy ją tylko do farszu, by kotlety miały odpowiednią konsystencję).

    2. Smażymy na złoto kotleciki panierowane w bułce tartej (dodajemy również do farszu, by miały odpowiednią konsystencję).

Porady

Do farszu czasami dodaję też pieczarki uprażone z cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować