Kotlety ryżowo- jejeczne

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z ryżem który został wam po obiedzie, to doskonała propozycja. Pyszne kotlety w kilka chwil.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki ugotowanego ryżu
    5 ugotowanych na twardo jaj
    3 surowe jajka
    Pęczek szczypiorku
    Pół szklanki bułki tartej
    2 łyżki majonezu
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
    Mąka do obtoczenia kotletów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety ryżowo- jejeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobna kostkę . Dodajemy do ryżu, następnie dodajemy cale jajka surowe, posiekany szczypiorek ,bułkę tartą, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mokrymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju .

Porady

Kotlety podajemy np. Z puree ziemniaczanym i dowolną surówką. Majonez można pominąć, chociaż nadaje on delikatnego smaku kotletom

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować