Kotlety ryżowe z tofu

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Przepyszne, złociste kotlety z chrupiącą panierką - danie szybkie w wykonaniu i nieskomplikowane.

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 250 g tofu naturalnego
    2 paczki ryżu (po 100g)
    1 marchew
    1 mała cebula
    3 jajka
    50 g startego sera mozzarella/parmezanu
    przyprawy: papryka ostra, oregano, bazylia, sól, pieprz
    kaszka kukurydziana do obtaczania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety ryżowe z tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu zetrzeć na tarce, podobnie jak marchewkę. Cebulę posiekać na małe kawałki. Następnie do dużej miski włożyć: ugotowany ryż, tofu, marchew i cebulę. Przyprawić do smaku papryką ostrą, ziołami: oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. Przemieszać, wbić jajka i dodać starty ser – tak by kotlety lepiej się formowało. Kolejnym krokiem będzie obtoczenie kotletów w panierce kukurydzianej i usmażenie ich na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować