Kotlety rybne z niespodzianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na emeryturze. Wolny czas poświęcam na czytanie książek i gotowanie. Te kotlety robię dla moich trzech mężczyzn: męża, syna i wnuczka.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mrożonych filetów z miruny lub dorsza
    ● 1 szkl. mleka
    ● czerstwa bułka
    ● duża żółta cebula
    ● mała czerwona cebula
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● 3 kiszone ogórki
    ● jajko
    ● sok z cytryny
    ● jabłko
    ● łyżka majonezu
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    ● sól
    ● cukier
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Kotlety rybne z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku,
    odciskamy. Ryby rozmrażamy.
    Myjemy, osuszamy i kroimy
    w kawałki. Skrapiamy sokiem
    z cytryny. Mielimy z bułką.
  • Kotlety rybne z niespodzianką 2. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy
    i siekamy. Cebule obieramy.
    Żółtą kroimy w małą kostkę,
    szklimy na rozgrzanym oleju
    i przekładamy do masy rybnej.
    Mieszamy z jajkiem i natką. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Formujemy
    płaskie kotlety, obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy
    na rozgrzanym oleju z obu stron
    na złotobrązowo.
  • 3. Jabłko myjemy i obieramy.
    Z ogórkami ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Mieszamy
    z majonezem i pokrojoną w małą
    kostkę czerwoną cebulą. Doprawiamy
    solą i cukrem. Na każdy
    kotlet nakładamy po porcji
    surówki.

Porady

● Do kotletów możemy podać duszone warzywa. ● Zamiast smażyć, kotlety można ugotować w bulionie warzywnym i polać sosem pieczarkowym lub pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować