Kotlety rybne z groszkiem

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Pamiętam takie kotlety z dzieciństwa, jednak dopiero teraz zebrałam się za ich przygotowanie. Wyszły pyszne i delikatne.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 nieduże płaty z ryby ( u mnie sola)
    1/2 kajzerki
    mleko do jej namoczenia
    2-3 łyżki bułki tartej
    małe jajko
    2 łyżki zielonego groszku z puszki (gotowany na parze)
    szczypta soli i pieprzu
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Kotlety rybne z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawdzam rybę czy nie ma żadnych ości. Można ją zemleć w maszynce ( z grubszym sitkiem). Ja używam takiego elektrycznego rozdrabniacza. Kajzerkę namaczam w mleku, kiedy namoknie odciskam z mleka i dodaję do ryby. Wbijam jajko, doprawiam odrobinką soli i pieprzu. Mieszam i dosypuję bułkę tartą , tak by uzyskać konsystencję jak przy kotletach mielonych. Na koniec dodaję groszek i delikatnie mieszam. Formuję kotleciki i lekko oprószam je bułką. Smażę na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować