kotlety rybne

0 (0 ocen)

  • 1 min

jeżeli macie w rodzinie zapalonego wędkarza to ta propozycja dania jest idealna kiedy nie macie co zrobić z nadmiarem niezbyt dużych ryb.

  • 1 min

Składniki:

  • 1,5 kg małych ryb. Gatunek według własnych upodobań
    0,5 kg boczku lub podgardla
    czosnek 10 ząbków
    3 cebule
    sól
    pieprz
    majeranek
    bułka tarta
    olej do smażenia

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe ryby zmielić trzykrotnie w maszynce. Następnie wszystkie pozostałe składniki zmielić ponownie z rybami. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na oleju.

Porady

Do tych kotletów nadaje się każdy gatunek ryby z Polskich rzek i stawów. Najlepiej wybierać małe ryby żeby ości nie były zbyt grube.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy