Kotlety rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Miękkie i delikatne kotlety z mielonej ryby. Tym razem zrobiłam z dorsza, ale można
tu użyć dowolnej ryby. Takie kotleciki to fajna odmiana od zwykłej smażonej ryby.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g. fileta z dorsza bez skóry
    1 kajzerka
    1 jajko
    1 łyżeczka suszonego koperku
    sól, pieprz
    4-5 kropli soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybne 1. Filety umyć i wyciągnąć ości, jeśli są. Następnie zmielić.
    Kajzerkę namoczyć w wodzie, kiedy zmięknie odcisnąć i dodać do ryby.
    Wbić jajko, dodać przyprawy.i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać
    i wyrobić ręką, dłuższą chwilę, tak żeby masa była gładka.
    Następnie uformować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, po kilka minut z każdej strony na niewielkim gazie.

Porady

Żeby dzieci chętniej zjadły można uformować mini kotleciki, lub paluszki rybne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować