Kotlety rybne

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z papryką i zieleniną wyglądają bardzo apetycznie.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg filetów z pangi
    ● po pęczku posiekanego szczypiorku i koperku
    ● jajko
    ● posiekana cebula
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● czerstwa bułka
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 3 łyżki kaszy manny
    ● łyżka siemienia lnianego
    ● łyżeczka przyprawy do ryb
    ● olej
    ● 2 szczypty estragonu
    ● sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i kroimy w małe kawałki. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w mleku, a następnie odciskamy. Mieszamy z rybą i papryką. Wbijamy jajko, wsypujemy siemię, estragon, przyprawę do ryb, zieleninę i kaszę mannę. Dodajemy cebulę. Mieszamy. Odstawiamy na 15 minut.
  • 2. Formujemy kotlety. Smażymy na oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panga Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować