Kotlety pożarskie

5 (146 ocen)

  • 35 min

...

  • 35 min

Składniki:


  • 500 g filetów z kurczaka
    2 jajka
    1 kajzerka
    3 łyżki masła
    sól ,pieprz
    bułka tarta
    margaryna i olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety pożarskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować