Kotlety pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Urozmaicony kotlet na niedzielny obiad.

  • 50 min

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych,
    300 g pieczarek,
    1 cebula,
    100 g żółtego sera,
    1 jajko,
    bułka tarta,
    sól,pieprz,
    olej

Kotlety pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w paski następnie obraną i pokrojoną cebule wrzucamy na rozgrzany olej i szklimy, po czym dodajemy pieczarki i razem dusimy, na koncu doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na kotlety.Każdy kotlet przyprawiamy i panierujemy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Usmażone kotlety wykładamy na blaszkę, pokrywamy smażonymi pieczarkami i posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku ok.10 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy