Kotlety po mazursku

4.5 (166 ocen)

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
    Sól, Pieprz
    Farsz:
    3 jajka
    Pęczek koperku
    30 dag szynki konserwowej
    10 dag sera
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki keczupu
    Panierka:
    3 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować