Kotlety pieczarkowe z płatkami owsianymi

4.77 (13 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszne kotlety dla miłośników pieczarek. Doskonałe na piątkowy obiad, ale nie tylko. Sprawdzą się również na wigilijnym stole. Można podać z sosem lub surówką.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki: ok 8-10 szt
    • 6-7 dużych pieczarek,
    • 1 duża cebula,
    • 2 szklanki płatków owsianych,
    • 2 szklanki wody,
    • 2 jajka,
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki( może być suszona),
    • ½ szklanki bułki tartej do masy + do panierowania,
    • sól, pieprz do smaku,
    • olej i masła do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.77 (13 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety pieczarkowe z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oraz cebulę drobno kroimy, podsmażamy z dodatkiem odrobiny soli i pieprzu, do momentu aż odparuje cały płyn, studzimy.
    Płatki zalewamy wodą i gotujemy, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
    Wszystkie składniki razem mieszamy, aby powstała jednolita masa.
    Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoto. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować