Kotlety panierowane z selera

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybki i bardzo smaczny pomysł na kotlety z selera.

  • Łatwy

Składniki:

  • - korzeń selera: 1 sztuka
    - czosnek w kostkach: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - otręby owsiane: 2 łyżki
    - ziarna słonecznika: 4 łyżki
    - ser mozarella: 20 dekagramów
    - ognista mieszanka przypraw: 1 szczypta

Kotlety panierowane z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni.

    Obrany, umyty i wysuszony seler kroimy w koła. Doprawiamy go solą, pieprzem i czosnkiem. W miseczkach przygotowujemy panierkę; w jednej roztrzepujemy jajko z pikantną przyprawą, w drugiej mieszamy otręby owsiane z ziarnami słonecznika.
  • 2. Kawałki selera maczamy w jajku a następnie w panierce i smażymy każdy kawałek z jednej i drugiej strony na rozgrzanym tłuszczu. Ser mozarella kroimy w kawałki i przygotowujemy kotlety: pomiędzy dwa kawałki usmażonego selera wkładamy ser i zapiekamy w piekarniku ok 10min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy