Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Sałatka dobrze komponuje się w towarzystwie pieczywa.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu parboiled
    150 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 puszka cieciorki konserwowej
    1 puszka marchewki konserwowej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2-3 łyżki majonezu
    sól,pieprz kolorowy do smaku
    1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    olej
    jajka ugotowane na twardo

Kotlety mielone ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem 1. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu
    Ostudzić.Pieczarki,cebulę oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć na oleju.Ostudzić.Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
    Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
    pieprzem. Podawać z jajkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy