Kotlety mielone z ziemniakami i sałatką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kotlety mielone z karczku, podane z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • ziemniaki 8 szt.
    sałatka z kapusty i papryk 1 słoiczek

    Składniki na kotlety mielone:

    mięso mielone z karczku wieprzowego 90 dag
    bułka tarta pół szklanki
    cebula połowa
    czosnek 2 ząbki
    jajka 2 szt.
    pieprz - do smaku
    sól - do smaku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z ziemniakami i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z karczku mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy solą, pieprzem i wbijamy dwa jajka. Wszystkie składniki mieszamy. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Smażymy na małym ogniu, tak żeby mięso w środku kotleta nie było surowe. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy. Usmażone kotlety podajemy z sałatką z kapusty i papryk.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować