Kotlety mielone z wędzonym boczkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

pyszne połączenie

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :

    500g mielonego mięsa wieprzowego,
    1 cebula czerwona,
    czerstwa mała bułka,
    1/2 szklanki mleka,
    jajko,
    1 łyżka musztardy francuskiej,
    sól,
    pieprz,
    natka pietruszki,
    oliwa do smażenia,
    100g - 150g wędzonego boczku,
    bułka tarta.

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokrój na drobną kostkę. Na suchej patelni podsmaż boczek.

    Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekaną natkę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy