Kotlety mielone z serkiem topionym

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Mielone wcale nie muszą być nudne.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    2 serki śmietankowe Hochland
    1 szkl otrąb pszennych
    1 jajko
    5 łyżek mleka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z serkiem topionym 1. Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować