Kotlety mielone na bogato: z serem, pieczarkami, marchewką i pietruszką

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Niby zwykły mielony, a jednak inaczej.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego,
    15 dag małych pieczarek,
    15 dag żółtego sera,
    1 mała marchewka,
    1 mała pietruszka,
    2 ząbki czosnku,
    1 jajko,
    4 łyżki tartej bułki,
    sól,
    pieprz,
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Kotlety mielone na bogato: z serem, pieczarkami, marchewką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w paski, wrzucić na patelnię, podsmażyć. Zetrzeć ser, marchewkę i pietruszkę. Mięso, przestudzone pieczarki, ser, marchewkę i pietruszkę wrzucić do miski. Dodać przeciśnięty czosnek, jajko, łyżkę tartej bułki i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować