Kotlety mielone z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w nieco innej odsłonie, z dodatkiem drobno pokrojonej, chrupiącej rzodkiewki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
    1 czerstwa kajzerka
    1 pęczek rzodkiewki
    1 jajko
    1 mała cebula
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    olej do smażenia

Kotlety mielone z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce. Bułkę namoczyć w wodzie. Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, rzodkiewki, cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki i usmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy