Kotlety mielone z rydzami i cebulą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Jesienne kotlety mielone.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego, u mnie sarnina
    4 jajka
    250 g rydzów
    cebula
    sól morska
    łyżka masła
    kilka kropli soku z cytryny
    pieprz kolorowy
    sos worcestershire

    bułka tarta do panierowania

    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z rydzami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rydze 1. Rydze kroimy podsmażamy na maśle z cebulą pokrojoną w pióra. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • mięso 2. Zmielone mięso mieszamy z uduszonymi grzybami, jajkami, sosem worcestershire oraz solą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.
  • kotlety 3. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym na rumiany kolor z obu stron.
  • kotlety 4. Usmażone kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami np. kapustą kiszoną i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować