Kotlety mielone z prawdziwkami na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać masło i przełożyć grzyby świeże lub mrożone, smażyć. Grzyby do smaku posolić i smażyć aż lekko zmiękną. Odłożyć kilka dużych na kotleciki a resztę drobno pokroić.
2.Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i przekładamy do mięsa, dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko oraz prawdziwki na maśle. Mieszamy mięsną masę ok 5 minut wtedy kotleciki wyjdą puszyste.
3.Na patelni rozgrzewamy olej z mięsnej masy robimy kulki i obtaczamy w bułce tartej spłaszczamy lekko nożem i formujemy. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Na kotlecikach układamy prawdziwki, podajemy od razu z ulubionymi dodatkami.
Komentarze