REKLAMA

Kotlety mielone z prawdziwkami na maśle

wyświetlono: 90 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bardzo smaczne i pachnące kotleciki mielone z dodatkiem prawdziwków na maśle. Kotleciki bardzo wszystkim smakowały.

opublikowany: 07.10.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa z łopatki
    1/2 bułki czerstwej
    2 ząbki czosnku
    pieprz i sól
    jajko

    Dodatkowo:
    bułka tarta
    olej do smażenia

    200 g prawdziwków
    3 łyżki prawdziwego masła
    odrobina soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło i przełożyć grzyby świeże lub mrożone, smażyć. Grzyby do smaku posolić i smażyć aż lekko zmiękną. Odłożyć kilka dużych na kotleciki a resztę drobno pokroić.
  • 2. Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i przekładamy do mięsa, dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko oraz prawdziwki na maśle. Mieszamy mięsną masę ok 5 minut wtedy kotleciki wyjdą puszyste.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej z mięsnej masy robimy kulki i obtaczamy w bułce tartej spłaszczamy lekko nożem i formujemy. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Na kotlecikach układamy prawdziwki, podajemy od razu z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Marzena13

Kotlety mielone z gotowanego mięsa

Smaczne i zdrowe. Zrobiłam je z mięsa z rosołu.

kategoria: Dania główne kotlety kotlety mielone opublikowany: 12.02.2019 | wyświetlono: 6556 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE