Kotlety mielone z pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Idealny przepis dla osób, które są znudzone tradycyjnymi mielonymi. Pomidorowa niespodzianka sprawia też, że nie są suche w środku.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa
    1 cebula
    1 jajko
    1 sucha bułka
    sól, pieprz
    pieprz ziołowy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    opakowanie pomidorków koktajlowych
    bułka tarta do obtoczenia

Kotlety mielone z pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę, ostudzoną cebulę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać zioła, wymieszać i doprawić do smaku.
  • 2. Z mięsnej masy formować kotlety, w każdym umieszczać jeden pomidorek i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy