Kotlety mielone z pieczarkami.

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób

Szukasz nowych pomysłów na kotlety mielone, mam dla Ciebie przepis. Aromatyczne kotlety mielone pod pierzynką z grzybów, idealne na różne uroczystości.

  • 20 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 całe jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • ½ łyżki sosu Worcestershire
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 cebula
    • 200 g pieczarek
    • 9 łyżeczek ketchupu
    • 10 dag sera żółtego
    • Pieprz
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
    • sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety mielone z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewam oliwę, sos Worcestershire. Mięso dokładnie wyrabiam formuję kulę, rozpłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • farsz 2. 2. Cebule obieram, kroję drobno, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
    3. Upieczone kotlety smaruję ketchupem, układam farsz z grzybów a wierzch posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w piekarniku do rozpuszczenia się sera.
  • kotlety 3. 4. Kotlety gotowe.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować