Kotlety mielone z papryką, marchewką, cebulą i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne kotlety z sarniny z dodatkiem warzyw.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa z szynki sarny
    3 cebule
    3 słodkie mini papryczki
    marchewka
    3 suszone pomidory
    bułka namoczona w mleku
    3 jajka od szczęśliwych kur
    sos worcestershire
    sól morska
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny mielony

    bułka tarta do obtoczenia
    masło klarowane do smażenia

Kotlety mielone z papryką, marchewką, cebulą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso, cebule, marchewkę, pomidory i papryki mielimy w maszynce do mięsa. Na końcu mielimy lekko odciśniętą bułkę. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy.
  • kotlety 2. Z masy mięsnej formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.
  • kotlety 3. Smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle na rumiany kolor z obu stron.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy