Kotlety mielone z omletem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszne kotlety mielone przygotowałam dziś na obiad z farszem omlet owym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone - 400 g
    1 czerstwa bułka
    sól i pieprz
    jajko - 1 szt
    cebula - 1 szt
    Omlet ;
    pomidor - 1 szt
    pietruszka - 1/2 pęczka
    mleko - 2 łyżki
    sól i pieprz
    jajka - 2 szt
    Dodatkowo;
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta do panierki
    Dekoracja;
    liście sałaty
    koperek
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielone;
    Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
    Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.
  • Kotlety mielone z omletem 2. Omlet ;
    Do miski wybić jajka, dodać mleko, sól i pieprz, roztrzepać widelcem.
    Pomidora pokroić w kosteczkę, natkę pietruszki opłukać, drobno pokroić, dodać do jajek, dokładnie wymieszać.
  • Kotlety mielone z omletem 3. Na rozgrzany tłuszcz na patelni wylać masę jajeczną, na wolnym ogniu, pod przykryciem usmażyć omlet z obydwuch stron na złoty kolor.
  • Kotlety mielone z omletem 4. Omlet pokroić w paski, zwinąć każdy w rulonik.
    Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po jednym ruloniku omleta, dobrze zlepić, uformować kotlety.
  • Kotlety mielone z omletem 5. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
    Kotlety układać na liściach sałaty, udekorować koperkiem i pomidorkami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować