Kotlety mielone z ogórkami kiszonymi i suszonymi prawdziwkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z sarniny z dodatkiem suszonych prawdziwków i ogórków kiszonych.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa z szynki sarny
    3 cebule
    3 ogórki kiszone
    3 prawdziwki suszone
    bułka namoczona w mleku
    3 jajka od szczęśliwych kur
    3 łyżki drobnej kaszki orkiszowej
    sos worcestershire
    sól morska
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny mielony
    ziarna kolendry mielone
    tymianek
    kilka ziaren jałowca
    łyżka musztardy

    bułka tarta do obtoczenia
    masło klarowane do smażenia

Kotlety mielone z ogórkami kiszonymi i suszonymi prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso, grzyby suszone, cebulę i ogórki mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka, odciśniętą bułkę, musztardę, kaszkę orkiszową i przyprawy. Mieszamy.
  • kotlety 2. Z masy mięsnej formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle na rumiany kolor z obu stron.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy