Kotlety mielone z niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Można je jeść na ciepło jak i na zimno z pieczywem.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz, cukier do smaku
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    ser camembert 100 g (pokroić na 12 pasków)
    orzechy włoskie 12 połówek
    5-6 łyżek otrębów pszennych
    olej rzepakowy do smażenia

Kotlety mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawić musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Wymieszać z mąką i jajkiem. Mięso podzielić na 12 niedużych porcji. Do każdej włożyć plasterek sera i orzech włoski. Uformować kulkę i obtoczyć w otrębach pszennych. Smażyć na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy