kotlety mielone z musztardą, serem i pietruszką

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Świetny pomysł na urozmaicenie klasycznych kotletów.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    -ok. 1 kg mięsa wieprzowego
    -ok. 15 dkg żółtego sera
    -2 łyżeczki musztardy
    -garść natki pietruszki
    -cebula
    -3 ząbki czosnku
    -1 czerstwa bułka
    -2 jajka
    -sól, pieprz i pieprz ziołowy
    -olej do smażenia
    -bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Kotlety mielone z musztardą, serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni.
    2. Mięso, czosnek i namoczoną, odsączoną bułkę mielimy w maszynce.
    Do mięsa dodajemy jajka, cebulkę, posiekaną natkę pietruszki, musztardę, pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku. Wyrabiamy.
    3. Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i za pomocą kieliszka wycinamy kółeczka.
    4. Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, kilka razy obracając.

Porady

To obojętne jaką musztardę dodamy, możemy użyć naszej ulubionej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować