Kotlety mielone z Miruny z ziemniakami i surówką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety rybne z Miruny, podane z ziemniakami i surówką. Zdrowe i bardzo smaczne. Polecam :)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg fileta ryby Miruny
    1 łyżka mąki pszennej
    1 jajko
    1 jajko ugotowane na twardo
    pęczek kopru
    pół szklanki tartej bułki
    3 stołowe łyżki tartego sera Mozzarella
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    5 ziemniaków
    surówka domowa
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z miruny z ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonej ryby dodajemy 1 łyżkę mąki pszennej, wbijamy jajko, dodajemy ugotowane na twardo rozdrobnione jajko, ser Mozzarella, pokrojony świeży koper i pozostałe wszystkie przyprawy. Przyprawiony do smaku i dobrze wyrobiony farsz wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy obrane, wymyte, osolone ziemniaki. Po ugotowaniu odlewamy wodę z ziemniaków, odparowujemy, tłuczemy. Wkładamy na talerz porcję ziemniaków, kotleta i surówkę.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować