Kotlety mielone z kawałkiem kurczaka w boczku

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych.

  • 60 min

Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego(wieprzowina,wołowina)
    1 pierś kurczaka
    10 długich plastrów boczku
    1 cebula
    3 łyżki bułki tartej
    słodka papryka
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Kotlety mielone z kawałkiem kurczaka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę,następnie zeszklić na odrobinie oleju na patelni.
  • 2. Pierś kurczaka umyć,osuszyć,następnie pokroić w większą kostkę,oprószyć papryką,solą i pieprzem,na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kostki z kurczaka z obu stron na rumiano,przestudzić.
  • 3. Mięso mielone przełożyć do miski dodać zeszklona cebulę,bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku,wyrobić dłonią na gładką masę.
    Następnie brać porcję masy mięsnej,ułożyć na dłoni zrobić placek na środku położyć kostkę kurczaka i otulić ją mięsem mielonym formując kotleta,uformowany kotlet zawinąć w plastrze boczku,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron kilka minut,aż boczek ładnie się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować