Kotlety mielone z kawałkiem kurczaka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę,następnie zeszklić na odrobinie oleju na patelni.
2.Pierś kurczaka umyć,osuszyć,następnie pokroić w większą kostkę,oprószyć papryką,solą i pieprzem,na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kostki z kurczaka z obu stron na rumiano,przestudzić.
3.Mięso mielone przełożyć do miski dodać zeszklona cebulę,bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku,wyrobić dłonią na gładką masę.
Następnie brać porcję masy mięsnej,ułożyć na dłoni zrobić placek na środku położyć kostkę kurczaka i otulić ją mięsem mielonym formując kotleta,uformowany kotlet zawinąć w plastrze boczku,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron kilka minut,aż boczek ładnie się zarumieni.
Komentarze