REKLAMA

Kotlety mielone z jabłkami

wyświetlono: 402 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszne kotlety z miękkim soczystym wnętrzem i chrupiącą skórką to zapisujcie przepis.

opublikowany: 27.02.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 duża cebula
    2 jabłka
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżeczka majeranku
    sól
    ​pieprz

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtaczania
    3 łyżki oleju rzepakowego
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, lekko odciskamy z soku. W misce umieszczamy mięso, jabłka, startą na tarce cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy jajko i dodajemy resztę składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy niewielkie spłaszczone kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kamelia1111 10294455_901607156622335_8734978534756254940_n (2)

Kotlety mielone

Smaczne i soczyste kotlety

kategoria: Dania główne kotlety kotlety mielone opublikowany: 30.04.2017 | wyświetlono: 970 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE