KOTLETY MIELONE Z INDYKA Z PIECZARKAMI

5 (178 ocen)

Bardzo lubię potrawy z udziałem indyka, mięso jest delikatne, odżywcze i w miarę szybko się je przygotowuje. Dzisiaj proponuję mielone z pieczarkami.

Składniki:

  • Skladniki na mięso:
    50 dag mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 dag czerstwej bułki
    ciepłe mleko do zamoczenia bułki
    sól, pieprz
    bułka tarta + mąka krupczatka do panierowania
    tłuszcz do smażenia

    Skadniki na farsz:
    ok.15 dag pieczarek
    1/2 cebuli
    tłuszcz do smazenia ( u mnie maslo)
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę zalać mlekiem. Do bułki dodać mięso, jajko, siekaną natkę , przyprawy. Całość wyrobić na jednolitą masę.
  • 2. Na maśle usmażyć cebulkę oraz pieczarki pokrojone na drobno lub starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestygnięcia.
  • 3. Z mięsa uformować kulki , spłaszczyć na każdą nłlożyć farsz pieczarkowy Złożyć na pół i uformować okrągłe kotlety. Panierować w mące i bułce tartej. Wstawić do lodówki na ok 30 min.
  • 4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować