Kotlety mielone z groszkiem

5 (184 ocen)

  • 40 min

Smaczna i ciekawa propozycja na "przemycenie" groszku dla tych ,którzy nie za bardzo za nim przepadają.

  • 40 min

Składniki:


  • 300 g łopatki wieprzowej
    2 jajka
    łyżka musztardy sarepskiej
    ząbek czosnku
    3 łyżki maggi
    mała puszka groszku konserwowego
    łyżeczka pieprzu
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z groszkiem 1. Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.
  • Kotlety mielone z groszkiem 2. Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować