Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety mielone można urozmaicić w bardzo prosty sposób. Wystarczy nadziać je serem i cieszyć się przepysznym efektem. Taka mała, prosta rzecz, a odmienia klasyczne danie - czyniąc je bardziej atrakcyjniejszym. Przeważnie używam żółtego sera, który akurat mam pod ręką, ale tym razem postawiłam na ser koryciński. Pod wpływem wysokiej temperatury również apeeetycznie się ciągnieee... jednakże nadaje innego smaku.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 sucha bułka namoczona w mleku
    1 jajko
    przyprawa do mięsa mielonego
    majeranek
    sól, czarnuszka (do smaku)
    Dodatkowo:
    ser koryciński
    Ponadto:
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z czarnuszką i serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka.
    Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
    Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem sera.
    (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, położyć ser i odpowiednio uformować.)
    Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować