Kotlety mielone z chrzanem

5 (175 ocen)

  • 30 min

Kotlety mielone przyrządzamy standardowo...czasami jednak chce się jakiejś odmiany. Chrzan wspaniale współgra z mięsem. Lekko pikantne kotlety posmakują każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    2 kromki chleba razowego
    1 szklanka mleka
    1 łyżka chrzanu (pełna)
    1 żółtka jajka
    bułka tarta
    100 g smalcu (do smażenia)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z chrzanem 1. Chleb moczymy w mleku, odciskamy.

    Do mięsa mielonego dodajemy żółtko, chrzan, chleb i wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. ( W razie potrzeby masę lekko zagęszczamy bułką tartą).

    Z przygotowanej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.22 (9 ocen)

kotlety mielone

To może cię zainteresować