Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i soczyste kotlety mielone pieczone w piekarniku. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego wołowego
    1 jajko
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 małe ogórki kiszone
    1 łyżka panieru z ciecierzycy
    5 - 6 łyżek bułki tartej kukurydzianej
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym 1. Mięso wkładamy do miski i dodajemy, pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, wybite jajko. Pokrojone w kosteczkę i odsączone z soku ogórki oraz pozostałe składniki. Mieszamy.
    Z masy mięsnej formujemy kotlety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy