Kotlety mielone wołowe z kapustą kiszoną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne kotlety mielone przygotowane z dodatkiem kiszonej kapusty. Polecam do drugiego dania lub pieczywa.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego wołowego
    1 solidna garść kapusty kiszonej
    1 cebula
    1 surowe jajko
    4 - 6 łyżek bułki tartej
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    1/3 łyżeczki pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone

Kotlety mielone wołowe z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na oleju na złoty kolor. Odstawiamy.
    Kapustę kiszoną kroimy na drobno. Do miski wkładamy mięso mielone, kapustę kiszoną, jajko, smażoną cebulkę, bułkę tartą, przyprawy. Mieszamy. Z masy formujemy mielone i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować