kotlety mielone w plastrach boczku parzonego

4.48 (159 ocen)

kotlety są smaczne i na obiad i na zimno do pieczywa.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 1 kg, cebula podsmażona 1 duża, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 3/4 szklanki, woda 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, boczek parzony 6 plastrów/duże, olej rzepakowy 6 łyżek
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Kotlety mielone w plastrach boczku parzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mięso mielone z łopatki dobrze wyrobić na kleistą masę z jajkiem, tartą bułką, pieprzem mielonym, wodą zimną, wystudzoną cebulą podsmażoną na 1 łyżce masła
  • etap 2. zrobić 6 dużych kotletów i każdy owinąć plastrem boczku parzonego, można spiąć wykałaczką
  • etap 3. na gorącym oleju zrumienić kotlety z każdej strony.............

    przykryć pokrywką i dusić z 25 minut na małym ogniu, w połowie duszenia można obrócić kotlety
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować