kotlety mielone w kokosowej panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne, soczyste kotlety

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego np. z łopatki
    1 cebula (pokrojona w kosteczkę)
    1 mały słoiczek papryki konserwowej (drobno posiekana)
    pęczek posiekanej pietruszki
    100 ml wody lub bulionu
    1 szkl bułki tartej
    2 jajka
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia

    panierka
    50 dag wiórek kokosowych
    2 łyżki bułki tartej
    100 ml mleka

Kotlety mielone w kokosowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę i pietruszkę dodać do mielonki, wlac wodę lub bulion , wbić jajka i wsypać bułkę tartą (tak, aby dało się formować kotlety) doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Wszystkie składniki na panierke mieszamy. Obtaczamy w niej kotlety i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy